Tuinonderhoud
Een belangrijk aspect bij het onderhouden van uw gazon is het bijtijds voldoende voeding geven. Uw gras behoudt dan zijn mooie groene kleur en voldoende stevigheid. De voeding voor uw gazon dient voldoende stikstof te bevatten.

Verder is het belangrijk uw gazon regelmatig te maaien en te sproeien. In het voorjaar en zomer is het raadzaam 1 à 2 keer per week te maaien. In droge tijden is het voldoende om 1 keer per week te sproeien. Bij voorkeur 's avonds laat een grotere hoeveelheid water. Verticuteren, ofwel het uitkammen van de grasmat, is één keer per jaar genoeg.

De meeste hardnekkige onkruiden komen voor in oudere gazons. Onkruid komt vaak voor uit zaden welke door de wind worden meegenomen. De beste manier om onkruid te bestrijden is om snel te handelen.
Zodra u onkruid tevoorschijn ziet komen deze onkruiden direct verwijderen door ze uit te steken. Belangrijk is het om dit zeer voorzichtig te doen zodat uw gazon niet beschadigd. Het bijtijds maaien en sproeien van uw gazon vermindert aanzienlijk de kans op onkruid. Tevens is het belangrijk uw gazon te voeden met een organische meststof. Bij voorkeur 2 keer per jaar.

Snoeien is een vak! Tenminste als je van alle planten weet hoe en wanneer je deze moet snoeien. De meeste mensen hebben niet al te veel planten in de tuin waardoor het vrij eenvoudig is het snoeien van de aanwezige planten in je eigen tuin te leren.


Tuinonderhoud
Servicecontract
Met een servicecontract op maat bent u het hele jaar verzekerd van een keurig onderhouden tuin.
   
         
Hoveniersbedrijf Veeken Limmen - Mobiel: 06 - 13 92 29 75 -